<< Back To AF.Net Homepage    Help      Search      Members      Calendar  

Kajian UKM - Pelajar amal seks bebas...., 886 drp 887 gadis mengaku bersetubuh
  Reply to this topic Start new topic Start Poll
Gen2Hakimi
Posted: Mar 2 2007, 09:11 AM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1175
Member No.: 2317
Joined: 21-June 06



Pelajar amal seks bebas


Kajian UKM dedah 886 daripada 887 gadis mengaku bersetubuh

KUALA LUMPUR: Kajian mengenai moral remaja perempuan oleh seorang ahli akademik tempatan menghasilkan penemuan yang mengejutkan apabila 886 daripada 887 pelajar perempuan dalam kategori ‘berisiko tinggi’ yang menuntut di sekolah menengah di sebuah negeri mengaku pernah melakukan hubungan seks.

Kajian tiga bulan berakhir Disember 2006 membabitkan pelajar tingkatan satu hingga lima dengan 20 pelajar berisiko tinggi daripada setiap sekolah yang dipilih kaunselor sebagai responden.

Mereka terdiri daripada pelajar perempuan yang mempunyai masalah disiplin serta berlatarbelakangkan keluarga bermasalah.

Pakar Psikologi Kanak-Kanak dan Remaja, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Dr Khaidzir Ismail, berkata Kajian Profil Remaja Perempuan Risiko Tinggi Terhadap Remaja Perempuan Berisiko Tinggi Atau Bermasalah, berkata penemuan itu menunjukkan kemerosotan mendadak nilai moral remaja perempuan di negara ini.

“Sungguh menyedihkan dan mengejutkan kerana daripada semua responden yang ditemu bual itu hanya seorang mengaku tidak pernah melakukan hubungan seks.

“Keputusan ini amat memeritkan, namun ia realiti yang harus kita terima,” katanya kepada Bernama.

Difahamkan kajian itu dilakukan hasil inisiatif kerajaan negeri berkenaan yang menyedari mengenai kemerosotan moral remaja di negeri itu berdasarkan pendedahan media.

Hasil kajian itu diharap dapat membantu kerajaan negeri terbabit merangka modul latihan khas terancang dan teliti yang sesuai diterapkan kepada golongan itu.

Khaidzir berkata kajian juga mendapati pelajar perempuan berumur lingkungan 15 dan 16 tahun adalah paling berisiko terjerumus dalam pelbagai masalah disiplin termasuk untuk mencuba melakukan hubungan seks buat kali pertama.

Beliau berkata selain terbabit dalam hubungan seks, kajian mendapati 98 peratus daripada mereka mengaku mengambil dadah, terbabit dalam kongsi gelap (98 peratus), bahan lucah (97.3 peratus), berjudi (96.8 peratus), vandalisme (85.4 peratus) dan ponteng sekolah (77.2 peratus).

Katanya, kebanyakan pelajar mempunyai kekurangan dari aspek kemahiran akademik, komunikasi, memiliki kendiri rendah, kawalan diri yang rendah dan kemahiran penyelesaian masalah yang rendah. – Bernama




 
PM
Top
Ads


Sponsored Links
Group: None


Posts: 0
Member No.: 0
Joined: None






Top
Gen2Hakimi
Posted: Mar 2 2007, 09:14 AM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1175
Member No.: 2317
Joined: 21-June 06



benarkah pendedahan itu wahai kaum hawa sekalian?.....
 
PM
Top
tammara_indika
Posted: Mar 2 2007, 09:40 AM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1447
Member No.: 4005
Joined: 20-August 06



benda ni baru jer dibahaskan 2 hari yang lalu..

abang ngah,

ni kajian untukpelajar yang bermasalah

so, walaupun kajian ada ralat, tapi boleh diterima keputusannya..

tapi x leh laa nak jadikan ukuran semua kaum hawa..

sebab kajian tu membabitkan pelajar2 bermasalah a.k.a rosak sahaja,,

so no wonderlaaa..

sex, pil kuda memang berleluasa... x caya, g la wat kajian kat sekolah..

cikgu sekolah tu mesti tahu...

erm, untuk lebih berterus terang lagi, ada antara mereka siap menjalankan urusniaga murahan... hahahahha.. bungek nye student..

yang free lg berlambakk...


ada 1 kes, sorang student ni sendiri datang.. dia lelaki laa tapi.
dia ngaku dia cakap die dah ketagih,, x leh nak stop.. weekend mesti dia carik sorang..

padahal dulu, dia tu kebanggaan sekolah..

sekarang, hampehhh...huhu.. sabar jer..

budak tu form5 sekarang..

die melibatkan diri dalam gejala ni lepas pmr..

jauh di sudut hati memang sedih..

tapi itu hakikatnya,,

selemah2 iman.. rasa benci dalam hati n berazam takkan melakukannya..

LOVE ENDS WHEN U STOP CARING
 
PM
Top
Gen2Hakimi
Posted: Mar 2 2007, 09:59 AM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1175
Member No.: 2317
Joined: 21-June 06



betul tu...kalau kita membaca tajuknya saja tanpa mendalami isinya maka kita akan amat terkejut apabila mendapat angka sedemikian...sedangkan kajian itu hanyalah dilakukan di kalangan pelajar yang bermasalah...umpama kita pergi buat kajian di kelab2 malam untuk mendapatkan angka orang yang pernah minum minuman keras, maka jawapannya tentulah positif untuk perkara yang negatif tu kan?..

hm...ada yang ketagih?...siannya ye...baiklah dia cari sorang yang sama ketagih macam dia n buatlah secara halal....hehe..

This post has been edited by Gen2Hakimi on Mar 2 2007, 10:20 AM
 
PM
Top
ambuyat
Posted: Mar 2 2007, 08:50 PM
Quote Post


Peminat Tetap AF.Net
**

Group: Members
Posts: 317
Member No.: 410
Joined: 20-May 06



QUOTE (tammara_indika @ Mar 2 2007, 09:40 AM)
benda ni baru jer dibahaskan 2 hari yang lalu..

abang ngah,

ni kajian untukpelajar yang bermasalah

so, walaupun kajian ada ralat, tapi boleh diterima keputusannya..

tapi x leh laa nak jadikan ukuran semua kaum hawa..

sebab kajian tu membabitkan pelajar2 bermasalah a.k.a rosak sahaja,,

so no wonderlaaa..

sex, pil kuda memang berleluasa... x caya, g la wat kajian kat sekolah..

cikgu sekolah tu mesti tahu...

erm, untuk lebih berterus terang lagi, ada antara mereka siap menjalankan urusniaga murahan... hahahahha.. bungek nye student..

yang free lg berlambakk...


ada 1 kes, sorang student ni sendiri datang.. dia lelaki laa tapi.
dia ngaku dia cakap die dah ketagih,, x leh nak stop.. weekend mesti dia carik sorang..

padahal dulu, dia tu kebanggaan sekolah..

sekarang, hampehhh...huhu.. sabar jer..

budak tu form5 sekarang..

die melibatkan diri dalam gejala ni lepas pmr..

jauh di sudut hati memang sedih..

tapi itu hakikatnya,,

selemah2 iman.. rasa benci dalam hati n berazam takkan melakukannya..

budak tu ko kan? smiles-sleep1.gif

The HORNY BOHSONG guy
 
PM
Top
danish_yusrie
Posted: Mar 2 2007, 09:15 PM
Quote Post


Peminat Setia AF.Net
***

Group: Members
Posts: 909
Member No.: 27
Joined: 9-May 06



QUOTE (ambuyat @ Mar 2 2007, 08:50 PM)
QUOTE (tammara_indika @ Mar 2 2007, 09:40 AM)
benda ni baru jer dibahaskan  2 hari yang lalu..

abang ngah,

ni kajian untukpelajar yang bermasalah

so, walaupun kajian ada ralat, tapi boleh diterima keputusannya..

tapi x leh laa nak jadikan ukuran semua kaum hawa..

sebab kajian tu membabitkan pelajar2 bermasalah a.k.a rosak sahaja,,

so no wonderlaaa..

sex, pil kuda memang berleluasa... x caya, g la wat kajian kat sekolah..

cikgu sekolah tu mesti tahu...

erm, untuk lebih berterus terang lagi, ada antara mereka siap menjalankan urusniaga murahan... hahahahha.. bungek nye student..

yang free lg berlambakk...


ada 1 kes, sorang student ni sendiri datang.. dia lelaki laa tapi.
dia ngaku dia cakap die dah ketagih,, x leh nak stop.. weekend mesti dia carik sorang..

padahal dulu, dia tu kebanggaan sekolah..

sekarang, hampehhh...huhu.. sabar jer..

budak tu form5 sekarang..

die melibatkan diri dalam gejala ni lepas pmr..

jauh di sudut hati memang sedih..

tapi itu hakikatnya,,

selemah2 iman.. rasa benci dalam hati n berazam takkan melakukannya..

budak tu ko kan? smiles-sleep1.gif

hahahahhahhaha... smiles-iagree.gif

User posted image
 
PMYahoo
Top
ubi
Posted: Mar 2 2007, 10:59 PM
Quote Post


Peminat Tetap AF.Net
**

Group: Members
Posts: 418
Member No.: 2778
Joined: 3-July 06



ade 1 surat khabar inggeris hari ni,ade menteri ni cakap semua kajian tu adalah karut dan tidak boleh dipercayai langsung...

setuju dengan kenyataan bahawa kajian tu hanya melibatkan pelajar bermasalah sahaja,yang menteri tu terus2 melenting apahal...


ke takut anak sendiri terlibat?? smil3dbd4e5e7563a.gif

User posted image
 
PMMSN
Top
tammara_indika
Posted: Mar 2 2007, 11:00 PM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1447
Member No.: 4005
Joined: 20-August 06



QUOTE (ambuyat @ Mar 2 2007, 08:50 PM)
QUOTE (tammara_indika @ Mar 2 2007, 09:40 AM)
benda ni baru jer dibahaskan  2 hari yang lalu..

abang ngah,

ni kajian untukpelajar yang bermasalah

so, walaupun kajian ada ralat, tapi boleh diterima keputusannya..

tapi x leh laa nak jadikan ukuran semua kaum hawa..

sebab kajian tu membabitkan pelajar2 bermasalah a.k.a rosak sahaja,,

so no wonderlaaa..

sex, pil kuda memang berleluasa... x caya, g la wat kajian kat sekolah..

cikgu sekolah tu mesti tahu...

erm, untuk lebih berterus terang lagi, ada antara mereka siap menjalankan urusniaga murahan... hahahahha.. bungek nye student..

yang free lg berlambakk...


ada 1 kes, sorang student ni sendiri datang.. dia lelaki laa tapi.
dia ngaku dia cakap die dah ketagih,, x leh nak stop.. weekend mesti dia carik sorang..

padahal dulu, dia tu kebanggaan sekolah..

sekarang, hampehhh...huhu.. sabar jer..

budak tu form5 sekarang..

die melibatkan diri dalam gejala ni lepas pmr..

jauh di sudut hati memang sedih..

tapi itu hakikatnya,,

selemah2 iman.. rasa benci dalam hati n berazam takkan melakukannya..

budak tu ko kan? smiles-sleep1.gif

amsebubohngalyat!! smiles-poke.gif

LOVE ENDS WHEN U STOP CARING
 
PM
Top
tammara_indika
Posted: Mar 2 2007, 11:08 PM
Quote Post


Peminat Fanatik AF.Net
****

Group: Members
Posts: 1447
Member No.: 4005
Joined: 20-August 06



QUOTE (danish_yusrie @ Mar 2 2007, 09:15 PM)
QUOTE (ambuyat @ Mar 2 2007, 08:50 PM)
QUOTE (tammara_indika @ Mar 2 2007, 09:40 AM)
benda ni baru jer dibahaskan  2 hari yang lalu..

abang ngah,

ni kajian untukpelajar yang bermasalah

so, walaupun kajian ada ralat, tapi boleh diterima keputusannya..

tapi x leh laa nak jadikan ukuran semua kaum hawa..

sebab kajian tu membabitkan pelajar2 bermasalah a.k.a rosak sahaja,,

so no wonderlaaa..

sex, pil kuda memang berleluasa... x caya, g la wat kajian kat sekolah..

cikgu sekolah tu mesti tahu...

erm, untuk lebih berterus terang lagi, ada antara mereka siap menjalankan urusniaga murahan... hahahahha.. bungek nye student..

yang free lg berlambakk...


ada 1 kes, sorang student ni sendiri datang.. dia lelaki laa tapi.
dia ngaku dia cakap die dah ketagih,, x leh nak stop.. weekend mesti dia carik sorang..

padahal dulu, dia tu kebanggaan sekolah..

sekarang, hampehhh...huhu.. sabar jer..

budak tu form5 sekarang..

die melibatkan diri dalam gejala ni lepas pmr..

jauh di sudut hati memang sedih..

tapi itu hakikatnya,,

selemah2 iman.. rasa benci dalam hati n berazam takkan melakukannya..

budak tu ko kan? smiles-sleep1.gif

hahahahhahhaha... smiles-iagree.gif

ko pon samer..

dasebohngalnishsong smiles-banghead.gif

LOVE ENDS WHEN U STOP CARING
 
PM
Top
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
     

 Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll  

 
  



[ Script Execution time: 0.0766 ]   [ 10 queries used ]   [ GZIP Disabled ]